Programma 2010/2011

Spinoza presenteert: De staart van Lombok
2010/2011

Dit is de beschrijving van hoe het project Spinoza presenteert: De staart van Lombok ongeveer zal verlopen. We starten het project 25 september op Burendag en zullen het in april afsluiten met een publieke manifestatie in april 2011. We hopen dat jullie allemaal meedoen en/of komen kijken!

Startdag
25 september
We starten het project op burendag, 25 september.
Kunstenaars presenteren hun projecten en wisselen uit met de bewoners over de ideeën.
Dit wordt omlijst met bijzondere dingen die bewoners te presenteren hebben.

Vanaf oktober zullen verschillende projecten opstarten. Klik op de link hieronder voor de rest van het programma of ga naar het kopje programma in het menu.

Oktober
We zullen aan de gang gaan met het vangen van verhalen en foto’s van buurtbewoners. Wij gaan bij buurtbewoners langs om ze te interviewen. Mooie, grappige en ontroerende verhalen over vroeger, nu en de toekomst. Heb je ook een bijzonder verhaal te vertellen, meld je dan aan.

November / december
Heddy Veltkamp gaat samen met buurtbewoners de wervels maken voor de staart van Lombok.
Danielle van Dieten gaat samen met buurtbewoners ‘familiewapens’ ontwerpen om er grote vaandels mee maken.
Er wordt een schifting gemaakt van de verhalen en foto’s van buurtbewoners. Welke verhalen worden uitgewerkt en komen in de brochure.

Januari
Eind januari komt er een Nieuwjaars presentatie.
De bewoners laten aan elkaar zien wat zij tot dan toe hebben gemaakt. We wisselen uit over hoe het gemaakt is en wat de verhalen/ideeen achter deze creaties zijn.

Februari
De wervels van ‘het beest’ worden aan elkaar verbonden en het wordt afgemaakt.
De Vaandels met de bijzondere wapens van het Spinozaplantsoen worden afgewerkt.
De verhalen en foto’s worden grafisch vormgegeven voor een brochure.

Maart
Er wordt gerepeteerd met hoe we ‘het beest’ in beweging gaan krijgen en er een show mee gaan maken. Er zal ook geoefend worden met de muziek en er zullen workshops steltlopen gegeven worden. Want de steltlopers en muziek zullen het beest gaan begeleiden.
Voor de steltlopers worden de kostuums ontworpen en gemaakt.
Er zal worden nagedacht over waar en hoe we de Vaandels gaan plaatsen.
Er wordt gezocht naar veel vrijwilligers voor de publieke manifestatie.
Ook gaan we op zoek naar bijzondere optredens van buurtbewoners, muzikanten en dansers voor de publieke manifestatie.

April
In april vindt er een publieke manifestatie plaats. De datum exacte datum bepalen we later.
Er zal een feest plaatsvinden in het plantsoen. De Vaandels worden opgehangen en ‘De staart van Lombok’ gaat zich in vol ornaat presenteren. Natuurlijk wordt er voor een leuk randprogamma gezorgd.
Ook willen we de Vaandels en ‘De staart van Lombok’ naar buiten toe presenteren. Het gaat de wijk Lombok in. Zo krijgt het Spinozaplantsoen een eigen en duidelijk gezicht binnen Lombok.

Mei
Na de publieke manifestatie willen wij het project evalueren. Wij hopen dat we Spinoza presenteert een duurzaam karakter kunnen geven. We zullen samen met buurtbewoners kijken op wat voor wijze wij dit project kunnen blijven continueren.

Dit bericht is geplaatst in algemeen, het beest, vaandels, verhalen vangen. Bookmark de permalink . Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.
  • Spinoza presenteert logo Facebook Page Spinozaplantsoen