Agenda

Elke woensdagmiddag kinderactiviteiten
14-16 uur

Elke woensdagmiddag vinden er kinderactiviteiten plaats. Samen met de kinderen en de ouders bedenken we wat we gaan doen. Regelmatig gaan we dansen in de gymzaal bij Catherijnepoort. Maar ook wordt er getekend, geschildert, geplakt in de Pipo of in de tuin. En soms hebben we een leuke activiteit in de speeltuin.
In juni 2018 vindt er een speciaal waterprojectje plaats. De kinderen leren hoe water wordt gefilterd en er de regentonneninstallatie in de tuin wordt groter gemaakt.

Wil je meedoen? Kom gezellig langs op woensdagmiddag of stuur een mailtje naar info@spinozaplantsoen.nl

 

Elke vrijdagmiddag Speelmeebus
15-16.30 uur

Elke vrijdagmiddag komt de Speelmeebus van Mekaar naar de speeltuin in het Spinozaplantsoen. De Speelmeebus zit vol met buitenspeelgoed zoals; skelters, skeelers, ballen, leuke spellen, etc. Hier mogen de kinderen mee spelen. De activiteit wordt begeleid door bewoners uit het Spinozaplantsoen. Mehmet haalt de bus op en brengt hem weer terug. Najat en Fadila helpen met uitladen en begeleiden de kinderen in de speeltuin.

Tuingroep

tuingroep

De tuingroep bestaat uit: Steven, Els, Simon, Merel, Jeremy en Heddy. Ze werken regelmatig in de tuin wanneer ze zelf tijd en zin hebben. Er worden met elkaar afspraakjes gemaakt via de appgroep.
Soms organiseren zij meewerkdagen in de tuin voor grote klussen waarin we een grote groep bewoners betrekken om samen in de tuin te gaan werken. Dit is meestal in maart om de tuin schoon te maken, te snoeien en te zaaien.

Wil je ook wel eens een keer in de tuin werken? Stuur een mailtje naar info@spinozaplantsoen.nl . Je bent welkom in de appgroep, zodat je een afspraakje kunt maken om samen met iemand in de tuin te werken.

Vrouwengroep

De Marokkaanse vrouwen van het Spinozaplantsoen hebben een vrouwengroep gevormd. Zij komen elke donderdagochtend bij elkaar in het pandje op Herderplein 21/22 te Utrecht. 

Buurtcomité Spinoza

Het Buurtcomité vergadert regelmatig over de ontwikkelingen in de buurt. Is er iets dat in de buurt speelt en je graag besproken wilt hebben? Of waar je aandacht voor wilt? Of wil je meepraten? Laat het hen weten buurtcomitespinoza@gmail.com

Kippen

De kippen worden beheerd door Feysel, hij wordt daarin ondersteund door Rachid. Wil je meer weten over de kippen, of wil je wel eens een vers eitje? Loop dan even naar Feysel, je kunt een eitje bij hem kopen.

Heb je een leuk initiatief?

Heb je zelf een leuk idee of initiatief wat je graag in het Spinozaplantsoen wil uitvoeren?
Die zijn van harte welkom! Er zijn van allerlei mogelijkheden, wij vragen alleen een actieve houding in de organisatie ervan, de zogenaamde DIY houding, Do It Yourself. Wij kunnen je wellicht met het een en ander ondersteunen of verbinden met andere bewoners die dit ook willen, of in de nieuwsmail een oproep doen. Indien je financiele ondersteuning nodig hebt voor materialen voor de activiteit dan is dat mogelijk, wij hebben financiele ondersteuning van het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht.
Mail je initiatieven naar info@spinozaplantsoen.nl

Nieuwsmail

Maandelijks sturen we een nieuwsmail rond in de buurt en geinteresseerden met alle activiteiten en nieuwe initiatieven die ontstaan. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur een mail naar info@spinozaplantsoen.nl

Ontdek de kruiden in het Spinozaplantsoen

Wij bieden rondleidingen aan in de tuin om te vertellen over het ontstaan en hoe we dit hebben georganiseerd. Daarnaast staat onze tuin vol met kruiden en bloemen waar we over kunnen vertellen en wat je er culinair, cosmetisch en medisch mee kan doen. Tevens kunnen we workshops aanbieden om samen lekkere gerechtjes te maken met kruiden en bloemen die je kan nuttigen in de tuin. Maar het is ook mogelijk een heerlijke kruidenolie of zalf te maken die je kan meenemen naar huis.
Leuk voor een uitje met een groepje vriendinnen, kinderfeestje, verjaardag of een bedrijfsuitje.
Ben je geinteresseerd in een rondleiding en of workshop? Mail info@spinozaplantsoen.nl

madeliefkoekjes 003

Zo kan je leren om Madeliefkoekjes te maken of een Calendulazalf.
Wil je het zelf niet maken, maar een lekkere kruidenolie of zalf kopen, dan kan dat ook info@spinozaplantsoen.nl
??????????

 

  • Spinoza presenteert logo Facebook Page Spinozaplantsoen