MINI-VOEDSELBOS

Er komt een kleine uitbreiding van Spinoza presenteert: eetbare ontmoetingstuin. De struiken naast de Pipo (tuinhuis) halen we weg, hiervoor in de plaats maken we een mini-voeselbos van ongeveer 50/70 m2.

Dit doen we samen met The Greenman Project op 20, 21, 22 november (evt uitloop naar 23 nov.)

 

Wat is een mini-voedselbos?
Een voedselbos is een door mensen gecreëerde plantengemeenschap met een extreem hoog aantal eetbare soorten. Hierbij wordt slim gebruik gemaakt van ecologische principes die kenmerkend zijn voor een natuurlijk bos. Mini betekend klein, omdat we 50/70 m2 gaan beplanten, het wordt daarom ook niet hoog.

Wat komt er in het mini-voedselbos?
Er komen een aantal laagstammige (kleine) fruitbomen zoals appel, peer, abrikoos en vijg.
Om de fruitbomen heen komen struiken van bosbessen (vrucht), zwarte moerbei (vrucht), appelbes (vrucht), erwtenstruik (peulen), laurier (kruid en thee), olijfwilg (vrucht), bergthee (smaakmaker voor snoep en thee).
Tussendoor worden grondbedekkers geplant, deze zijn ook eetbaar, zoals: kluwenklokje (blad en bloem voor sla), kornoelje (rode bes), dropplant (thee en kruid voor fruitsalade), Pepermunt (thee en kruid), bieslook (kruid), zenegroen (jonge scheuten voor salades).

    

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink . Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.
  • Spinoza presenteert logo Facebook Page Spinozaplantsoen