Nieuw project! De Eetbare Ontmoetingstuin

       

 

Vanaf september 2013 start Spinoza Presenteert: met een nieuw project, De Eetbare Ontmoetingstuin.

In het woonwensenonderzoek van de Mitros in 2012 (over wat bewoners met de toekomst van hun huizen willen), lazen we dat 53% van de bewoners behoefte hebben aan een tuin. Dit is mogelijk want het Spinozaplantsoen heeft een aantal grote grasstroken en hier kan veel meer mee gebeuren!!

Eetbare Ontmoetingstuin
Samen met de bewoners maken we een prachtige eetbare ontmoetingstuin op een grote zonnige grasstrook in het Spinozaplantsoen achter het Majellacentrum. Hierin komt groente, bloemen, fruit, noten en kruiden, een plek waar je samen kunt tuinieren of langskomt voor een praatje.
In de tuin zullen regelmatig activiteiten plaatsvinden waarin mensen samen aan de tuin werken. Ook komen er creatieve projecten die aansluiten bij het thema groen en voedsel, die de verzelfstandiging van de tuin gaan ondersteunen.

Van 18 t/m 21 oktober organiseren we een werkvierdaagse waarin we de basis van de tuin aanleggen. Dit gebeurt onder leiding van tuinprofessionals Bob Radstake en Pascal van Rees.
Op zaterdag 19 oktober organiseren we de bewonersdag en hopen we jullie allemaal te zien. Het ontwerp is dan te zien, maar we gaan gelijk met zijn allen aan het werk. We gaan grote verhoogde bedden maken met randen van stenen. Op deze bedden kunnen we in het voorjaar groente verbouwen.
Wilt u meer weten over de plannen van de tuin, kijk dan bij projecten
Wilt u weten wat er de andere dagen gebeurt, bekijk dan het programma

Doen jullie mee?

Heb je goeie ideeën, tips of andere opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of schrijf een mail.

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink . Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.
  • Spinoza presenteert logo Facebook Page Spinozaplantsoen